Новорічне привітання від президента АФУ Сергія Владика!

0
306

Шановні друзі!

2020-й рік наближається до свого завершення. У ньому було чимало як позитивних моментів, так і негараздів.

Січень ми розпочали з відмінного проведення масштабного жіночого турніру «Lviv Freedom Cup». Це було справжнє свято жіночого футзалу, яке нам подарували шість збірних.

Звичайно, серед негативу можемо згадати виступ нашої збірної у рамках елітного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020. Безумовно, всім дуже прикро за такий результат, однак, він точно зробив нас сильнішими і дозволив провести роботу над помилками. Зараз ми плідно готуємося до майбутніх матчів групового етапу Євро-2022.

Однією з надзвичайно важливих і навіть фундаментальних подій можна назвати рішення Виконкомому УАФ щодо контролю за дотриманням правила «один гравець – одна команда», що стало важливим аспектом для систематизації гравців у єдиній футбольній базі. Окрім того, ми не забували й про методичний напрямок. У листопаді 18 тренерів завершили курс за програмою «В»-диплом УЄФА з футзалу та отримали свої ліцензії.

Влітку всі вболівальники після великої паузи нарешті знову змогли спостерігати за футзалом найвищого гатунку. У серпні новий сезон у Favbet Екстра-лізі розпочали десять команд, що дало можливість повернутися до системи плей-офф. Незважаючи на усі труднощі нам вдалося завершити усі матчі 15-ти турів чемпіонату, які були заплановані на 2020-й рік.

Цей рік був досить важким, але дозволив всій футзальній спільноті згуртуватися. Хочу подякувати представникам регіональних асоціацій, президентам клубів та меценатам, гравцям, тренерам і, звичайно, вболівальникам за те, що ми пройшли цей непростий етап разом.

Однак, ми не зупиняємося. У наступному році ми покладаємо великі сподівання на кожну збірну та чекаємо нових перемог і звершень. Всім шанувальникам футзалу бажаю міцного здоров’я та яскравих емоцій. Сподіваюся, що світу вдасться подолати цю жахливу пандемію і ви знову зможете відвідувати футзальні поєдинки та створювати на трибунах неповторну атмосферу.

До зустрічі у 2021-му році!

З повагою, Сергій Владико!